HVIDVIN
Vi producerer hvidvine på druerne Souvignier Gris, Riesel og Solaris. Enkelte år præsterer de enkelte druer så godt at vi aftapper dem som enkeltdruevine, men langt de fleste af vores hvidvine er sammenstukket af flere druesorter og ofte også af flere årgange. Vin handler om balance mellem frugt, syre, sødme struktur og alkohol. Alle vores hvidvine er unikke og byder hver især smageren på en særlig oplevelse...
Dansk fadlagret hvidvin produceret på druerne Solaris, Riesel og Souvignier Gris fra den exceptionelle årgang 2018. Vinen er produceret med skalkontakt og fadgæring/lagring i 24 mdr. på et nyt egetræsfad af typen ”Pure T” fra kultproducenten ”Taransaud”. Den lange fadlagring og de optimalt modne druer har givet en vild hvidvin med stor frugt, kompleksitet og krydderi.
Vinen er midlertidig udsolgt, men næste batch kommer til salg september 2024.
Pris: 225,-/fl
AROS Souvignier Gris 2020
En fyldig men elegant og tør hvidvin produceret overvejende på druen Souvignier Gris. Vinen er fra den gode årgang 2020, hvor souvignier gris druerne modnede med en dejlig frugtrigdom og god struktur. Efter afstilkning og knusning har druesaften macereret med skallerne i 4 timer inden den nænsomme presning. 80% af vinen gæret og lagret i 20 mdr. på et "Pure T"-fad fra Taransaud i Bourgogne. De resterende 20% har har gæret og lagret på ståltank. Efter sammenstikning har den vinen lagret og samlet sig på ståltanke i yderligere 18 mdr. inden aftapning i efteråret 2023. Vinen egner sig til fiskeretter, grøntsagretter og lyse kødretter.
Pris: 185,-/fl
En kraftig og struktureret hvidvin, der fremstår kompleks og med tydelige noter af fadlagringen på franske egetræsfade fra Francois Freres i Bourgogne. 2020-udgaven af vinen er primært produceret på fuldmodne solarisdruer(90%) og frugtrige og friske Souvignier Gris-druer(10%). Solarisdruerne er fadlagret i 20 mdr. mens Souvignier Gris-druerne har gæret og lagret på ståltanke for at bevare så meget af frugten som muligt. En vin der gerne vil have modspil fra lidt kraftige lyseretter som fx laks, pighvar eller fjerkræ med lidt federe saucer.